Zonder giften van sponsors kan ’t Opkikkertje niet bestaan

Welke sponsors ondersteunen de Stichting?

De Stichting ontvangt steun van sponsors, zowel financieel als materieel van onder andere: Rabobank Cooperatiefonds,
Door Kiwanis Bergen op Zoom werden in 2016 nieuwe vloeren en deuren geschonken, Rotary Bergen op Zoom Noord helpt jaarlijks met ‘klussen’, via Roparun Ossendrecht kreeg de Stichting al twee keer een mooi geldbedrag, Golfclub Reymerswael organiseerde ten bate van ’t Opkikkertje een golftournooi, etc.etc. …

coöperatiefonds van Rabobank Zuidwest-Brabant schenkt € 3350,-

Donderdagmiddag 12 december vond in Theatercafé van De Kring te Roosendaal de uitreiking plaats van de donaties vanuit het coöperatiefonds van Rabobank Zuidwest-Brabant.

Roparunnerstad Ossendrecht schenkt € 2000

Dank voor dit mooie bedrag! Het geld zal gebruikt worden om onze bungalows verder te voorzien van moderne gemakken zoals b.v. sta-op

Team doorkomst Hoogerheide “Ontbijt met een eitje” bakt tijdens Roparun 1000 eieren  en geeft opbrengst aan ’t Opkikkertje.

sponsors

8 mei 2018, De Putse Vishandel, Koos Deurloo,  schenkt € 500 aan ’t Opkikkertje.

sponsors vishandel Putte

Maandag 23 april 2018 Roparunnerstad “Ossendrecht”.

Maandag 23 april 2018 mochten we weer van Roparunnerstad “Ossendrecht” een mooi bedrag in ontvangst nemen.

Zaterdag 8 april 2017 was de 6e Ostrechtse Tonpraotavond

De doelstelling van deze avond is geld ophalen voor het “juiste” doel.
Het goede doel wordt bepaald door het publiek, zij kunnen stemmen op één van de 4 voorgedragen organisaties uit de gemeente Woensdrecht.
Het publiek heeft ’t opkikkertje uitverkozen. Wij zijn daar enorm fier op.
Op dinsdag 25 april om 10u30 werd de cheque door Cor Schenkenberg overhandigd.

stichting 't opkikkertje

8 april 2017

Al meer dan tien jaar hebben de leden van de Rotaryclub Bergen op Zoom de gewoonte om de huisjes van stichting ’t Opkikkertje op Familyland te Hoogerheide een grondige schoonmaakbeurt te geven. De tuintjes worden opgeknapt het houtwerk en de terrassen worden met hogedrukreinigers schoongemaakt . Ad van Dorst, voorzitter van ’t Opkikkertje, is blij met de hulp. ’t Opkikkertje beheert drie bungalows die zijn ingericht om mensen met een lichamelijke beperking te ontvangen. „Deze mensen brengen hun familie mee en genieten hier van een weekendje weg of een vakantie”, legt hij uit. Ook kunnen ouderen die in een verzorgingshuis wonen hier met hun familie een weekendje of ’n week doorbrengen, de bungalows zijn totaal aangepast en  men kan eveneens beroep doen op ondersteuning van zorg. Dankzij het werk van vele vrijwilligers en sponsoring kunnen we de huur zo laag mogelijk houden.

‘Zonder giften van sponsors kan ’t Opkikkertje niet bestaan’

WIL DE JONG/ Bndestem  15-12-2016

Er is constant werk aan de winkel bij stichting Vakantiehuis ’t Opkikkertje. De stichting heeft drie vakantiehuisjes op bungalowpark Familyland in Hoogerheide. De huisjes worden verhuurd aan gehandicapten, chronisch zieken en kankerpatiënten die daar met hun familie of begeleiders een aantal dagen kunnen doorbrengen.

De drie bungalows zijn volledig aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze hebben extra brede deuren, verstelbare bedden en aangepast sanitair.

33 jaar geleden werd de eerste bungalow aangeschaft waarna er nog twee vakantiewoningen bij kwamen. ,,We zijn constant bezig om de huisjes verder te verbeteren en ook is er jaarlijks onderhoud nodig”, zegt Toine van Agtmaal, penningmeester van de stichting. ,,Beheer en onderhoud zijn alleen mogelijk door giften en donaties en de inzet van onze vrijwilligers” zegt hij.

Onlangs kwam er een gulle geste van de Kiwanisclub uit Bergen op Zoom. ,,We hebben er voor gezorgd dat er nieuw laminaat is gelegd en binnenkort worden er een aantal buitendeuren vervangen”, zegt Ad van Dorst van Kiwanis.

Hij zegt dat ze niet zo maar een bedrag hebben gegeven aan ’t Opkikkertje, maar dat de serviceclub ook op zoek is gegaan naar een bedrijf dat tegen een schappelijke prijs de vloeren en deuren wilde leveren. We hebben alles aan kunnen schaffen voor 7.000 euro”, zegt van Dorst die tevens bestuurslid is van ’t Opkikkertje.

De leden van Kiwanis zijn het hele jaar in de weer met acties om geld binnen te krijgen om wensen van allerlei goede doelenclubs te vervullen. ,,Dit jaar hebben we gekozen voor ’t Opkikkertje”, zegt Van Dorst.

Van Agtmaal is blij met de gift van Kiwanis. ,,Zonder sponsors kan de stichting niet bestaan”, zegt hij. ,,Zo blijven onze bungalows betaalbaar voor onze gasten. Gelukkig zijn de huisjes het hele jaar bezet.”